Какво означава песто?

Тъ'пест
„Тъ'пест“ е името на петия студиен албум на българската рок група „Хиподил“, който представлява подборка на най-добрите песни от предните четири студийни албума. Албумът е издаден и на CD, а повечето от песните в него излизат за първи път на такъв формат.

ПестоПесто
Песто (на италиански: pesto, от pestato, pestare – стриване, смачкване) е популярен сос от италианската кухня, произведен на основата на зехтин, босилек и сирене. Обикновено е със зелен цвят (от босилека), но съществуват и такива с червен цвят, придаден от добавените сушени на слънце домати. Произхожда от Северна Италия, от района на Лигурия, основно от Генуа (Pesto alla genovese). Счита се, че е известен още от времето на Римската империя, но първите писмени сведения са от 1865 година.Пестото, тъй като съдържа босилек, е богато на витамин К и витамин А.

ПЕСТ анализ
ПЕСТ анализ е анализ на политическата, икономическата, социокултурната, и технологичната косвени среди. В стратегическото управление този тип анализ се ползва за да се идентифицират, да се проследят и да се оценят промените, които ще настъпят в тези среди. Това се прави, защото тези промени могат да променят цялата конкурентна ситуация в отрасъла. Силите, които оказват най-голямо влияние и определят характера на промените в съответния отрасъл, се наричат движещи сили на промяната). Такива движещи сили могат да бъдат: промяна в потребностите на потребителите появата на нови продукти и нови технологии промени в законодателството и политиката на правителството промяна в ценностите, начина на живот и други